CARIAN USER ID DAN PASSWORD VLE FROG UNTUK IBU BAPA

Makluman kepada semua ibu bapa dan penjaga pelajar-pelajar SMK TTA. Untuk pengetahuan semua, SMK TTA telah menggunakan satu platform pembelajaran alaf baru yang dikenali sebagai 1BESTARINET VLE FROG. Platform ini membolehkan murid, guru dan pelajar untuk mengakses platform pembelajaran secara dalam talian. Untuk makluman ibu bapa, pada masa ini para pelajar  sedang  diberikan kursus secara berperingkat berkaitan dengan VLE Frog yang akan digunakan oleh mereka semasa proses pengajaran dan pembelajaran.

Ibu bapa dan penjaga juga boleh mengakses laman pembelajaran ini dengan mendapatkan  USER ID dan PASSWORD dengan mengikuti langkah-langkah yang berikut:

1. Sila ke laman web http://www.yes.my dan klik ke 1Bestarinet.

picture11
2. Klik pada Find Your 1Bestarinet ID

picture2

3. Sila masukkan NO KP dan NAMA PENUH pada ruangan yang disediakan. Klik Search. Jika nama anda terdapat dalam senarai, maka Nama, No KP, No telefon dan YES ID akan dipaparkan. Sila ikuti arahan seterusnya dengan memasukkan alamat e-mel dan nombor telefon yang sebenar. Kemudian klik UPDATE. Password anda akan dihantar secara serta merta ke telefon bimbit anda.
picture34. Kemudian, untuk mengakses platform 1Bestrinet VLE Frog SMK TTA, sila gunakan pelayar web Google Chrome. Taipkan URL ini https://jea1046.1bestarinet.net

picture45.Masukkan YES ID dan PASSWORD anda. Kemudian klik Log In

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s